Richtlijnen per 14 oktober: We kunnen blijven tennissen! - Richtlijnen per 14 oktober: We kunnen blijven tennissen! - Actueel

 

Richtlijnen per 14 oktober: We kunnen blijven tennissen!

15 okt. 2020

Beste Koemers,

Zoals jullie allemaal hebben kunnen horen, zijn er extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal corona besmettingen een halt toe te roepen. Premier Rutte gaf aan dat je niet mag dubbelen maar de KNLTB geeft aan van wel. Hoe zit dat nou?

De publicaties van de overheid, de nieuwe noodverordeningen en het aanvullende protocol sport zijn opgesteld ná de persconferentie in samenwerking met RIVM,  VSG en  NOC*NSF  en die zijn leidend. Daarin is besloten om dezelfde richtlijnen te hanteren voor alle sporten. Namelijk dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met 1,5 meter afstand. Binnen dat kader kan er veilig getennist worden want tennis is geen contact sport. Dubbelen kan met enige aanpassing goed op 1,5 meter afstand. Daarmee voldoen we aan de richtlijnen voor volwassenen. Voor dubbelen geldt dus geen fysiek contact en houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand op de baan. Ook als dat betekent dat je af en toe een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

Wij zijn blij dat we in ieder geval kunnen blijven sporten. Sporten is gezond en dat hebben we juist nodig in deze tijd. Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de regels. Veel tennis plezier en blijf gezond!

Groeten,
Bestuur TC de Koem