Tennisclub De Koem bestaat 40 jaar - Tennisclub De Koem bestaat 40 jaar - Actueel

 

Tennisclub De Koem bestaat 40 jaar

25 aug. 2020

GEESTEREN - TC de Koem werd op 12 september 1980 opgericht in het mooie Geesteren in de Achterhoek. De oprichters vonden het tijd dat er in ons kleine dorp naast het voetbal, dat destijds vooral een sport voor jonge en iets oudere mannen was, een sportvereniging werd opgericht die voor iedereen, vrouw, man, jong, oud, toegankelijk was. Nu, in 2020 bestaan we veertig jaar en we kunnen rustig zeggen dat de droom van de oprichters snel uitkwam en altijd is blijven voortleven. Met leden van zes tot negentig jaar en veel spelplezier, sportiviteit en sfeer op en naast de baan.

De jeugd is altijd een focus geweest van TC de Koem. Op bijgaande drone-foto die we deze zomer maakten zie je ze genieten van de baan en het spel. We hebben veel jeugdleden en we zien door de jaren heen dat mensen die in hun jeugd getennist hebben, de sport op latere leeftijd, als dertigers of veertigers, graag weer oppakken. Sommigen blijven zelfs hun hele leven lid.

Wij onderhouden ons park met een grote groep vrijwilligers. Aan het begin van elk tennisseizoen staan er altijd weer tientallen mensen klaar om mee te helpen met het gereedmaken van de banen, de kantine en het groen op ons park. En het hele jaar door worden kleine en grotere klusjes gedaan, bardiensten gedraaid, toernooien en competities georganiseerd en jeugdleden begeleid. Het is uniek voor een tennisclub dat je zoveel vrijwilligers hebt die echt hard willen werken voor de club. En dat spreekt boekdelen voor de sfeer in ons Geesteren, het mooiste dorp van Gelderland – zoals dat een paar jaar geleden ook door TV Gelderland werd uitgesproken.

De sfeer op het park, de gezelligheid in en rond de kantine van de Koem is legendarisch. Ons open toernooi heeft een lange en indrukwekkende sportieve geschiedenis. Een mijlpaal van de Gelderse tenniszomer. We hebben in het verleden het “Duizend Dollar Toernooi” gehad, waar de hoofdprijs daadwerkelijk cash in dollars werd uitbetaald. Er zijn geluiden om dit toernooi weer nieuw leven in te blazen, met de perfecte gravelbanen van de Koem als speelterrein en in samenwerking met buurverenigingen voor de organisatie. Want wij geloven: sport en spel doe je samen in de regio.

De viering van veertig jaar TC de Koem kan dit jaar niet doorgaan vanwege corona, maar we staan er met z’n allen zeker wel bij stil. Zo is er een jubileumclubblad gemaakt, dat bij elke inwoner van Geesteren thuis in de brievenbus gedaan wordt. In dat blad zie je mooie nostalgische foto’s van de club en ook verhalen van nu. Wij brengen dit rond in het hele dorp als teken van onze dankbaarheid voor de steun die we altijd hebben gehad van de bevolking en uit enthousiasme voor onze mooie geschiedenis en toekomst. De gravelparel van de Achterhoek zal altijd een van de mooie ankerpunten van onze dorpsgemeenschap zijn. TC de Koem: thuiskomen in tennis.