Verslag clubkampioenschap jeugd 2023 - Verslag clubkampioenschap jeugd 2023 - Actueel

 

Verslag clubkampioenschap jeugd 2023

2 nov. 2023

Afgelopen zondag hing er bij TC de Koem een gezonde spanning in de lucht. Er werd door de jeugd gestreden om de eer je een jaar lang Clubkampioen te mogen noemen. Het spelersveld lag dit jaar in alle categorieën heel dicht bij elkaar en dus was het tot het laatste punt spannend wie er met de prijzen vandoor zouden gaan.

De spanning hing niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in de loodgrijze herfst lucht: er kon elk moment een bui vallen. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind. Het publiek werd door de jeugd getrakteerd op spannende partijen met mooie slagenwisselingen, lichtvoetig loopwerk en veel tiebreaks!  

De meisjes t/m 17 hadden als eerste de punten verdeeld en daar kwam Ilse te Velthuis als winnares uit de bus.

Na Ilse mocht de winnaar van groep Oranje zich melden om een beker in ontvangst te nemen. De eer ging hier naar Millen Terpstra die met zijn solide spel de andere kinderen telkens net voor bleef. En toen was het de beurt aan onze jongste jeugd; groep Rood. Hun eerste echte wedstrijdjes. Het plezier spatte van baan 1 af en uiteindelijk huppelde Loreen te Slaa er met de beker vandoor!

Na een korte regenpauze konden de jongens t/m 15 beginnen aan hun finale. Het stond al vast dat de winnaar Jaroslav zou heten maar aangezien beide finalisten dezelfde voornaam dragen werd het gewoon een spannende wedstrijd.  Jaroslav C. wist de wedstrijd na een tiebreak in de eerste set naar zich toe te trekken en liep als winnaar de baan af. Ondertussen hadden de heren en dame, in de leeftijd t/m 12 jaar,  elkaar behoorlijk in evenwicht gehouden. De uitslagen lagen zo dicht bij elkaar dat alles afhing van de laatste partij. Dit werd een ware marathonpartij. De lichten moesten aan, het thuisfront kreeg bericht dat de piepers wel afgezet konden worden en bij De Koem werd er voor elk punt gevochten. In de derde set was het uiteindelijk Lian Dinkelman die in de tiebreak met 13-11 de winst en daarmee de titel binnensleepte!

Ilse te Velthuis, Millen Terpstra, Jaroslav Cornelissen, Loreen te Slaa en Lian Dinkelman van harte gefeliciteerd!  Alle andere jeugdleden; dank voor jullie prachtige en sportieve spel – we hebben genoten!

Last but not least willen we ook Manfred bedanken, niet alleen voor de organisatie maar ook voor zijn inzet om de jeugd van De Koem op te leiden tot vaardige en sportieve spelers die met plezier op de baan staan.

Bekijk alle foto's in het fotoalbum.